De Stichting Nico Job Beije ondersteunt de STEPWISE-studie van het Radboud UMC financieel…!
Mensen met Parkinson kunnen de studie ook ondersteunen door zich aan te melden als deelnemer door de app te gaan gebruiken... Doe het nu…!

 

Het doel van de STEPWISE-studie is ervoor zorgen dat mensen met de ziekte van Parkinson meer gaan bewegen. Dit willen de onderzoekers bereiken met behulp van een motiverende applicatie (een app) op de mobiele telefoon. In eerdere fases van deze studie is de motiverende app samen met mensen met Parkinson ontwikkeld en is de app door een kleine groep mensen met Parkinson uitgetest. Het onderzoek bevindt zich nu in de laatste fase. In deze fase wordt gekeken of de app een grote groep mensen met de ziekte van Parkinson kan helpen om gedurende één jaar meer te bewegen. In juli 2021 zijn de eerste deelnemers begonnen met het gebruiken van de app. In deze blog lees je meer over de ervaring van één van hen.
 

Waarom dit onderzoek?
 

Regelmatig bewegen is voor iedereen goed voor de gezondheid. Dit geldt nog sterker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Toch is het voor veel mensen moeilijk om bewegen voor een langere tijd vol te houden. Daarom kijken de onderzoekers van de STEPWISE-studie of ze mensen met Parkinson meer kunnen laten bewegen (wandelen) met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.
 

Wat houdt meedoen in?
 

Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar mensen met Parkinson die de motiverende app thuis gedurende één jaar willen gebruiken op hun eigen telefoon. Mensen die deelnemen krijgen een persoonlijk stappendoel op basis van het aantal stappen dat men gemiddeld per week zet. Dit aantal stappen wordt voorafgaand aan het onderzoek bepaald. Vervolgens motiveert de app een jaar lang om meer te wandelen.
 

Meer informatie
 

Op de projectpagina vind je meer informatie en het aanmeldformulier.
Kijk ook de korte video van het onderzoek.
Voor vragen kun je contact opnemen met het STEPWISE-team via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-50155754.