Hans Holtslag
Parkinson bén je niet, dat heb je!

RENESSE - In het dorpshuis van Renesse worden woensdag 11 2017 oktober de gevolgen van de ziekte Parkinson voor het voetlicht gebracht. 'Het belooft een vrolijke middag te worden', voorspelt secretaris Kees de Feiter van de Stichting Nico Job Beije met een vette knipoog naar de voorstelling van Hans Holtslag. 
 
De 'entert(r)ainer' lijdt zelf aan Parkinson. In zijn voorstelling 'Kristallen Tranen' laat de Texelaar zien hoe de buitenwereld omgaat met zijn vervelende ziekte. Holtslag hoopt zo lotgenoten en anderen te inspireren het beste uit hun leven te halen en waar mogelijk de kwaliteit nog te verbeteren.  Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de ziekte hebt, maar niet bent, omschrijft De Feiter de insteek waarmee Holtslag al drie jaar veel succes boekt verspreid over het land. ,,En dat dus met veel gevoel voor humor."

Het is de derde bijeenkomst rond Parkinson die de in 2013 opgerichte stichting Nico Job Beije (NJB) organiseert. De gefortuneerde naamgever bepaalde bij zijn overlijden dat een half miljoen euro uit zijn nalatenschap over een periode van ongeveer dertig jaar moet worden uitgekeerd aan 'algemeen nut beogende instellingen' en aanverwante activiteiten.  De stichting besteedt de helft van de jaarlijkse revenuen voor wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. Het andere deel gaat naar goede doelen binnen de voormalige gemeente Westerschouwen; in het bijzonder Renesse.  Beije leed zelf aan Parkinson.